MIKROPUHE 4.2 SAPI PÄIVITYSPAKETTI 4 (Julkaistu 12.5.2000), Sapi-versio 4.23

HUOM! Tämä päivitys sisältää uudet .TUL-päätteiset tulkintatiedostot. Asennetut ja mahdollisesti muokatut tulkintatiedostot korvataan tämän paketin mukana tulevilla. Jos haluat säilyttää aiemmat tulkintatiedostosi, kopioi tulkintatiedostot johonkin muuhun kuin MikroPuheen hakemistoon, ja siirrä ne päivityksen jälkeen takaisin.

LISÄYKSET PÄIVITYSPAKETTI KOLMEEN JA CD:LLÄ TOIMITETTUIHIN, JOIDEN SARJANUMERO ON ALLE 6429 (VERSIO <4.23)

LISÄYKSET PÄIVITYSPAKETTI KAHTEEN JA CD:LLÄ TOIMITETTUIHIN, JOIDEN SARJANUMERO ON ALLE 6268 (VERSIO 4.20)

LISÄYKSET PÄIVITYSPAKETTI YHTEEN

YLEISTÄ

Päivityspaketin voi asentaa vain olemassa olevan Mikropuhe 4.2:n rinnalle samaan hakemistoon. Päivityspaketin mukana tulee uudet versiot Sagan ja Petterin puheäänistä. Uudet puheäänet toimivat vanhan Mikropuheen kanssa, sapi-versio ei toimi vanhemmilla puheäänillä. Puheäänitiedostoihin on lisätty ainoastaan tunnusnumerot, ääni on täysin sama 4.2 Windows-version kanssa.

Sapi-versio tuo Windows-puolelle uuden ohjelmaversion. Tämänhetkisiä versioita ovat:

Kaikille yhteistä ovat sama synteesitekniikka ja sapi-version mukana tulleiden äänitiedostojen yhteensopivuus kaikkien versioiden välillä (*.tdb ja *.m42). DOS-version osalta samankaltaisuus loppuu siihen. Windows-versio ja sapi-versiot ymmärtävät samoja, esimerkiksi lauluissa käytettyjä ohjauskoodeja ja käyttävät samoja tulkintalistoja (*.tul). Windows-versio on 16-bittinen ja sapi-versio 32-bittinen. Windows-versiota käytetään mm. CD-Factan kanssa. Sapi-versiota mm. Jawsin, Openbook Rubyn ja Window Eyen kanssa.

ENNEN ASENNUSTA

Varmista, että Windows-hakemistosta tai sen alta löytyy tiedosto SPEECH.DLL (käsky dir /s annettuna Windows-hakemistosta). Tämä tiedosto on yksi sapin järjestelmätiedosto. Jos sitä ei löydy, lataa spchapi.exe ja aja se koneessasi.

SAPI-VERSION KANSSA TESTATUT OHJELMAT